Μαθήματα αγγλικών: πότε θα πρέπει να ξεκινήσει το παιδί σας

Τα μαθήματα αγγλικών αποτελούν μία επένδυση για το παιδί σας και το μέλλον του. Αρχικά το παιδί αναπτύσσει δεξιότητες όπως η εύκολη εστίαση προσοχής στο διάβασμα και η αύξηση της ταχύτητας αντίληψής του. Ουσιαστικά αυτό οφείλεται στο ότι τα νήπια μαθαίνουν πιο εύκολα, καθώς το μυαλό τους είναι «σφουγγάρι».

Ένα εξίσου σημαντικό όφελος είναι πως το παιδί μπορεί να γίνει bilingual. Δεδομένης της εκπαίδευσής του σε ελληνικό σχολείο, η ταυτόχρονη εκμάθηση ελληνικών και αγγλικών συμβάλλει στην απόκτηση δύο μητρικών γλώσσεων. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να μιλήσουν άπταιστα δύο γλώσσες, ακόμα και τρεις!

Μαθήματα αγγλικών και ανάπτυξη προσωπικότητας

Έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά σε μικρή ηλικία είναι καλύτερα σε multi-tasking δραστηριότητες. Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ότι η εκμάθηση αγγλικών σε μικρή ηλικία συμβάλλει στη γρηγορότερη ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα νήπια περιγράφονται ως «σφουγγάρια» και καλό θα είναι να μαθαίνουν αγγλικά σε αυτήν τη μικρή ηλικία. Η παραπάνω έρευνα δείχνει ότι υπάρχει «κρίσιμη περίοδος» για την εκμάθηση γλωσσών. Ιδανικά μέχρι την ηλικία των 7 έως 8 ετών, τα παιδιά μπορούν να κάνουν μαθήματα αγγλικών μαθαίνοντας άπταιστη γραμματική και προφορά.

Η εκμάθηση αγγλικών προσφέρει κάτι ακόμα, πολύ ισχυρό. Τη δημιουργία και ανάπτυξη πολιτισμού και προσωπικότητας. Ένα παιδί που μαθαίνει παραπάνω από μια γλώσσα μπορεί να κατανοήσει καλύτερα αξίες, ήθη και έθιμα άλλων χωρών. Επίσης, αναπτύσσει διαπροσωπικές σχέσεις με ανθρώπους οι οποίοι είναι διαφορετικής εθνικότητας ενώ παράλληλα, διευρύνει τους ορίζοντές του.

Τα μαθήματα αγγλικών αυξάνουν την δημιουργικότητα

Τα παιδιά είναι δημιουργικά από μικρή ηλικία και μας το δείχνουν μέσα από τις ζωγραφιές τους, το παιχνίδι και πολλά άλλα. Γι’ αυτό το λόγο, όταν διδάσκονται αγγλικά παράλληλα με τη μητρική τους γλώσσα έχουν αυξημένη δημιουργικότητα και δημιουργική σκέψη. Το αποτέλεσμα είναι λογικό, καθώς ο εγκέφαλός τους λειτουργεί δύο φορές παραπάνω για να μαθαίνει τις γλώσσες παράλληλα!

Στο Jack Jill πιστεύουμε ότι τα μαθήματα αγγλικών πρέπει να ξεκινάνε από μικρή ηλικία, για αυτό το λόγο ο παιδικός μας σταθμός είναι αγγλόφωνος. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί αναπτύσσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του! Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας και κλείστε ραντεβού με τις νηπιαγωγούς μας για να ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας!

2018-07-06T11:33:36+00:00

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις και λειτουργίες της ιστοσελίδα μας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή πατώντας εδώ

Εγγραφείτε
Στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μην χάσετε τις τελευταίες ενημερώσεις και λειτουργίες της ιστοσελίδα μας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή πατώντας εδώ